Madu Gamat Tariq Sufi: Produk Tradisional

Madu gamat adalah sejenis campuran bahan semulajadi yang semakin mendapat tempat di kalangan masyarakat kita. Hal ini adalah kerana kedau-dua bahan ini, iaitu madu dan gamat, masing-masing telah terbukti mempunyai khasiat yang tinggi dan mampu membantu kita mengekalkan kesihatan tubuh badan sekiranya diambil secara berterusan sebagai bahan makanan tambahan.

Madu Gamat | Ubat Buasir, Ubat Gout, Ubat Gastrik Paling Berkesan

Di sini kita ulaskan sedikit mengenai madu dan gamat, bahan semulajadi yang mencipta satu femomena sejak dahulu lagi.

Madu dan Khasiatnya

Madu adalah bahan yang wujud hasil daripada proses pengutipan nektar daripada bunga oleh lebah. Selepas dikutip daripada pelbagai jenis bunga, madu akan dikumpul untuk dijadikan sumber makanan bagi koloni lebah tersebut. Namun begitu, pada waktu dahulu, dalam proses mengenali bahan semulajadi, kita telah mengambil madu sebagai bahan makanan.

Apa yang mengagumkan, madu juga adalah salah satu daripada makanan sunnah nabi kita. Hanya pada zaman pemodenan ramuan ini dikaji secara teliti menggunakan teknologi perubatan moden, dan hasil penemuannya sangatlah memeranjatkan. Ianya kerana madu mempunyai khasiat yang unik kerana meskipun rasanya yang manis, bahan ini telah melalui proses semulajadi dan seterusnya memberikan impak yang positif kepada tubuh badan untuk merawat pelbagai jenis penyakit.

Gamat dan Khasiatnya

Gamat pula adalah hidupan laut yang sangat biasa ditemui di Pulau Langkawi. Sejak dahulu lagi, gamat dikomersialkan sebagai produk rawatan tradisional untuk merawat luka, iaitu dengan minyak gamat. Namun begitu, penduduk tempatan sudahpun mengetahui bahawa pemgambilan gamat dapat memberikan khasiat yang tertentu dan boleh juga berfungsi untuk merawat luka dalaman.

Setelah bertahun-tahun dipasarkan sebagai dua produk berasingan, akhirnya telah muncul satu langkah inovatif yang menggabungkan ramuan madu dan gamat sebagai satu produk yang bukan sahaja mampu memberikan khasiat untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan, malah dapat merawat pelbagai penyakit, daripada penyakit biasa seperti buasir sehinggalah ke penyakit yang lebih serius seperti asma, diabetes, darah tinggi, dan banyak lagi.

Madu Gamat: Produk Tradisional untuk Mengekalkan Kesihatan

Dengan budaya moden yang dibanjiri dengan makanan-makanan segera dan tidak sihat, ditambah pula dengan jenis pekerjaan yang tidak aktif seperti kerja pejabat dan lain-lain, pengambilan pemakanan tambahan menjadi semakin penting.

Oleh yang demikian, sekiranya anda berhasrat untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan di tahap optimum di samping merawat penyakit seperti asma, diabetes dan sebagainya, anda disarankan untuk mengambil madu gamat.

Sila layari http://madugamat.com/ untuk maklumat lanjut tentang produk ini.